طراحی سایت تخصصی | سئو سایت هدفمند

تولید محتوا چیست؟

اصول تولید محتوا
آنچه در این مقاله می خوانید:
    Add a header to begin generating the table of contents

    اصول تولید محتوا

    به مجموعه‌ای از اصول گفته می‌شود که شمارا در طراحی سایت کمک می‌کند تا بهره‌وری سایت را افزایش دهید. با رعایت کردن اصول تولید محتوا، رتبه سئو سایتتان افزایش می‌یابد و درنتیجه تعداد کاربرانی که روزانه به سایت شما مراجعه می‌کنند افزایش می‌یابد.

    دسته اول بودن مطالب از مهم‌ترین اصول تولید محتوا محسوب می‌شود. شما نباید به‌صورت کورکورانه مقاله‌ها و مطالب متفاوتی برای وب‌سایت خود نوشته و آن‌ها را منتشر کنید. اگر محتوایی که تولید می‌کنید مخصوص مخاطبین اصلی برند و کسب‌وکارتان نیست، باید به‌خوبی اطمینان حاصل کنید که این محتوا برای چه کسانی نوشته می‌شود. فهمیدن این موضوع تنها در صورتی اتفاق می‌افتد که شما تحقیقات مفید و کاربردی در این زمینه انجام دهید. گوگل باسخاوت تمام از دیتابیس‌های خود به‌منظور ایندکس کردن مطالب تمامی وب‌سایت‌ها استفاده می‌کند. این موتور جستجو نه‌تنها از وب‌سایت‌ها به خاطر پر کردن دیتابیس‌های آن مبلغی دریایت نمی‌کند، بلکه به وب‌سایت‌های تولیدکننده مطالب دست‌اول، باکیفیت و سئو محور جایزه نیز می‌دهد.

    مراحل تولید محتوا

    این جایزه، نمایش لینک‌های آن‌ها در صفحه‌های اول نتایج جستجو است؛ اما به‌طور بالعکس، در صورت تشخیص یک مطلب به‌عنوان کپی‌برداری شده، این موتور جستجو وب‌سایت خاطی را تنبیه می‌کند. به این معنی که لینک‌های آن را نشان نخواهد داد.

    دومین اصل، استمرار در تولید محتوای مفید است.

    برای مثال به‌جای اینکه در یک مدت‌زمان کوتاه چندین مطلب طولانی را انتشار دهیم، بهتر است این مطالب را تقسیم‌بندی کرده و در هرروز یک مطلب را انتشار دهیم. این استمرار برای گوگل جذابیت دارد.

    سومین اصل، لینک گیری و لینک دهی است.

    این بدین معناست که لغات و عباراتی را داخل مطلب خود به دیگر صفحه‌های سایت و حتی به سایر سایت‌ها لینک کرد.

    هدف از تولید محتوا

    در حال حاضر تولید محتوای خوب برای یک سایت بسیار با ارزشمندتر از یک برنامه‌نویسی خوب محسوب می‌شود؛ چون باوجود کدهای آماده می‌توان قابلیت‌های بسیاری را در مدت‌زمان کوتاهی به سایت اضافه کرد. این در حالی است که هیچ مطلب از پیش نوشته‌شده و آماده جهت بالا بردن سئو سایت وجود ندارد؛ زیرا در صورت کپی مطالب، اصل تولید محتوا زیر سؤال می‌رود.

    به‌طور خلاصه می‌توان گفت هدف از رعایت این اصول و قوانین، جلب‌توجه گوگل است تا با این کار رتبه بالاتری را کسب کنیم.

    هدف از تولید محتوا

    چرا باید تولید محتوا را جدی بگیرید؟

    محتوا بخش بزرگی از زندگی روزمره شما است. اجتناب از آن دشوار بوده؛ اما چرا به دنبال آن هستید؟ محتوا ما را آگاه می‌کند، به سؤالاتمان پاسخ می‌دهد، سرگرممان می‌کند، باعث می‌شود لبخند بزنیم، در تصمیم گیری راهنماییمان می‌کند و….

    محتوا به شما کمک می‌کند، مشتری‌ها را به سمت خود جذب کنید تا مخاطبان درگیرتان شوند و لذت ببرند. همچنین می‌توانید بازدید کنندگان جدیدی به سایت خود بیاورید. درنهایت، درآمدی برای شرکتتان داشته باشید. بهتر است بگویم اگر شما محتوایی تولید نکنید، از قافله عقب خواهید ماند.

    تولید محتوا، عمل نهایی بازاریابی است. هنگام تولید محتوا، اطلاعات رایگان و مفیدی را در اختیار مخاطبان خود قرار می‌دهید، می‌توانید مشتریان بالقوه را به سمت خود جذب کرده و مشتریان موجود را از طریق تعامل با کیفیت، حفظ کنید.

    شما همچنین ROI اصلی برای شرکتتان ایجاد می‌نمایید؛ زیرا این آمار، بازاریابی محتوا را نشان می‌دهد که: 

    • بازاریابی محتوا منجر به X3 بازاریابی سنتی می‌شود و ۶۲٪ هزینه کمتری را به همراه دارد. 
    • SMB هایی که از بازاریابی محتوا استفاده می‌نمایند، ۱۲۶٪ فالور بیشتری آنها را دنبال می‌کند نسبت به آنهایی که از بازاریابی محتوا استفاده نمی‌کنند. ۶۱٪ از خریدهای آنلاین، نتیجه مستقیم مشتری است که یک وبلاگ را می‌خواند.
    •  شرکت‌هایی که بیش از ۱۶ پست وبلاگ در هر ماه منتشر می‌کنند، ۳٫۵ برابر ترافیک بیشتری نسبت به شرکت‌هایی که چهار (یا کمتر) پست در هر ماه ارسال کرده‌اند، دارند. 

    محتوا برابر با رشد تجارتتان است. بنابراین بیایید با استراتژی محتوا شروع کنید.

    مراحل تولید محتوا

    شناخت محتوا

    محتوا عبارت است از ارائه اطلاعات با یک هدف خاص به مخاطبان از طریق یک کانال و در یک فرم خاص که شامل پنج بخش اصلی می‌شود:

    • اطلاعات
    • هدف
    • مخاطب
    • کانال
    • فرم

    شناخت قالب‌های کلی تولید محتوا

    • محتوای متنی
    • محتوای صوتی
    • محتوای ویدئویی
    • محتوای تصویری

    شناخت رایج‌ترین فرمت‌های محتوایی

    • مقاله
    • کتاب الکترونیکی
    • پادکست
    • موشن گرافیک

    استانداردهای سئوی درون وب‌ سایت

    • تگ عنوان Title-tag
    • توضیحات متا Meta-Description
    • متن جایگزین تصویر Alt tag

    استانداردهای سئوی بیرون وب‌ سایت

    • لینک سازی و حذف لینک خراب
    • اطمینان از حداقلی بودن زمان عدم امکان دسترسی به وب‌سایت
    • اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی
    • اضافه کردن نقشه‌ی سایت به گوگل وبمستر

    راه های انتشار محتوا

    • وبلاگ
    • شبکه‌های اجتماعی

    نحوه تولید محتوا در هرکدام از شبکه‌های اجتماعی متفاوت است. در شبکه اجتماعی‌های همچون توییتر، لینکداین و تلگرام می‌توانید با گذاشتن قسمتی از محتوا  و لینک آن، با یک عملیات از کاربر بخواهید برای خواندن ادامه مطلب به وب‌سایت شما مراجعه کنند.

    CTA به مجموعه کارهایی گفته می‌شود که شما با استفاده از آن‌ها کاربران را وادار به انجام کاری می‌کنید. در شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام مسلماً شما در کپشن قادر به لینک گذاری نیستید ولی می‌توانید با استفاده از استوری و عمل Swipe UP که یک عمل  CTA  است، مخاطبین را به وب‌سایت خود ارجاع دهید.

    راه های انتشار محتوا

    برنامه‌ریزی مناسب برای نوشتن محتوا

    اگر واقعاً نمی‌دانید که در مورد چه موضوعی تولید محتوا کنید، برنامه‌ریزی و تقسیم متن محتوا به چندین بخش می‌تواند کمک زیادی به شما در این زمینه بکند. شما می‌توانید مطلب اصلی را به‌طورکلی تشریح کنید و به این صورت عیب‌ها و نواقص کار خود را متوجه شوید. بعدازاینکه متوجه شدید که در مورد کدام قسمت‌ها اطلاعات بیشتری دارید، بهتر است که بیشتر در همان قسمت‌ها مانور داده و اطلاعات خود را پیاده‌سازی کنید. درنتیجه با این کار می‌توانید بقیه قسمت‌های ضعیف محتوای خود را پوشش دهید.

    اهمیت ویرایش در تولید محتوا برای سایت

    نکته آخر درزمینهٔ اصول تولید محتوا در سئو این است که همیشه متنی که نوشته‌اید را چندین مرتبه ویرایش کنید. هنگامی‌که مطلب و محتوای موردنظر خود را بر اساس قواعد اصول تولید محتوا ایجاد کردید، به‌هیچ‌وجه سریعاً اقدام به انتشار آن نکنید. پیشنهاد رسپینا وب به شما این است که حداقل ۲ مرتبه کل متن را از ابتدا مطالعه کنید. به این صورت می‌توانید اشکالات خود را به‌خوبی متوجه شوید. منظور از مشکلات تنها اشتباهات املایی و مربوط به قواعد دستور زبان نیست؛ بلکه با خواندن دوباره مطلب می‌توانید آن قسمت‌هایی که نتوانسته‌اند منظور خود به خواننده را به‌خوبی ادا کنند را بازنویسی کنید.

    انواع محتوا را بشناسید

    اول از همه باید بدانید مخاطب شما کیست و چه نوع محتوایی را جذاب می‌داند و برای مطالعه آن زمان می‌گذارد. این کار می‌تواند به شما کمک کند در میان چندین نوع محتوا، کدام یک را انتخاب کرده و به مخاطبان ارائه دهید. برخی از محبوب‌ترین انواع محتوا عبارتند از:

    انواع محتوا

    ویدیو

    محتواهای ویدیویی یکی از دیگر از محتواهایی هستند که به دلایل مزایای آن، اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. تقریبا همه گروه های سنی به دیدن محتوای ویدیویی علاقه دارند و در واقع محتوای ویدیویی با وجود زمان بر بودن و پر هزینه بودن، در صورتی که ویدیو مفید و درستی ایجاد شوند، کاربران زیادی آن را تماشا می کنند. محتواهای ویدیویی برای ابعاد مختلف کسب و کار از معرفی خدمات و محصولات تا آموزش موارد مختلف می تواند گزینه بسیار خوبی باشد. توجه داشته باشید که نوشتن کپشن برای ویدیو می تواند برای افراد مفید باشد.

    پادکست

    تعداد افرادی که به پادکست گوش می کنند، در چند سال اخیر افزایش پیدا کرده است. بنابراین می توانید از این فرمت محتوا در جای مناسب استفاده کنید. پادکست در هر موضوعی تولید می شوند و در واقع یک فایل صوتی هستند که می توانند برای مخاطبانی که وقت کافی برای محتوای متنی را ندارند و یا بیشتر فایل صوتی گوش می کنند، مفید باشند.

    تصاویر

    یک تصویر بهتر از هزار کلمه است و در واقع زمانیکه به درستی به کار برده شود، می تواند به انتقال مطلب بسیار کمک کند. اگرچه استفاده از محتوای متنی بسیار مهم و ضروری است، اما برای تکمیل و اثر بخشی بیشتر آن می توان از تصاویر مرتبط نیز استفاده کرد. البته به تنهایی هم می توان از آن ها به عنوان یک نوع محتوا استفاده کرد اما معمولا در پست های بلاگ و … بکار می روند.

    اینفوگرافیک

    آیا می دانستید که اینفوگرافیک یکی از انواع محتواهایی است که به صورت زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. با اینفوگرافیک می توانید اطلاعات پیچیده و زیاد را به قطعات کوچک و مهم بشکانید. اینوگرافیک در عین حال که باید اطلاعات درست و صادقانه ای به همراه خود داشته باشد، باید ساده و معنی دار باشد. از اینفوگرافیک نمی توانید در همه جا استفاده کنید، اما انتخاب زمان و نمودار مناسب می تواند این قالب محتوا را بسیار با ارزش کند.

    مطالعه موردی (case study)

    مطالعات موردی نیز یکی از موثرترین انواع محتوا محسوب می شوند. مطالعه موردی در واقع توصیفی است که به صورت واقعی مشتریان شما در مورد استفاده از محصولات و خدمات کسب و کار شما می نویسند. مطالعه موردی یک نوع محتوا است که معمولا از مصاحبه با یک مشتری یا چند مشتری که نظراتشان را در مورد کسب و کار شما گفته اند، بدست می آید و افراد دیگر با خواندن آن ها به کیفیت محصولات و خدمات شما پی می برند و بنابراین بسیار مهم است که به صورت صادقانه هم مزایا هم معایب شما از نظر مشتری آورده شود. عمدتا از مطالعه موردی به عنوان داستان مشتری یاد می شود.

    وایت پیپر

    وایت پیپر اغلب در قالب چند صفحه با هدف توصیف خدمات و محصولات شما است و کاربران با خواندن آن می توانند تصمیم بگیرند که محصولات و خدمات شما در راستای نیازی که دارند هست یا خیر.

    کتاب های الکترونیکی

    کتاب های الکترونیکی در هر زمینه ای از کسب و کار شما می توانند ایجاد شوند. عمدتا برای آموزش موارد مختلف کسب و کار و روش های حل مشکلات مختلف آن صنعت و کسب و کار ایجاد می شوند.

    لید مگنت (lead magnet)

    لید مگنت یکی دیگر از انواع محتواهایی است که امروزه زیاد از آن استفاده می شود. در واقع زمانی که کاربران در بخش های مختلف وب سایت شما هستند، فرم هایی را به صورت پیشنهادی در برابر آن ها ظاهر می کنید تا در ازای وارد کردن اطلاعاتی، محتواهای رایگانی را دریافت کنند. به عنوان مثال در ازای دریفات ایمیل، یک کتاب آموزشی رایگان دریافت می کنند و … 

    دقت داشته باشید که این کار فقط در صورتی که واقعا کاربران به آن محتوا نیاز داشته باشند و محتوای پیشنهادی به صورت صادقانه و درست باشد و کاربران از آن رضایت داشته باشند، می تواند مفید باشد. برای آشنایی بیشتر با لید مگنت و نحوه ایجاد آن می توانید مقاله لید مگنت چیست را مطالعه کنید.

    وبینار

    وبینارها (سمینارهایی هستند که به صورت آنلاین برگزار می شوند) نوع دیگری از محتوا هستند که می توانید از آن ها استفاده کنید. وبینارها معمولا آموزش موارد مختلف کسب و کار یا معرفی آن است که در یک جلسه ارائه به همراه پرسش و پاسخ برگزار می شود.

    اسلایدهای ارائه

    شما می توانید با استفاده از این نوع محتوا، نکات مهم وبینارهای مختلف، جلسات مختلف و … که برگزار کردید و برای مخاطبان مفید بوده را در اختیار کاربران دیگر بگذارید. حتی در صورتی که نیاز است می توانید پست های بلاگ خود را به این فرمت در بیاورید و ارائه دهید.

    طرح سوالات کوتاه و نظر سنجی

    طرح سوالات کوتاه یا کوییز و نظر سنجی کردن از مخاطبان یکی دیگر از انواع محتواهایی است که می توانید از آن ها استفاده کنید تا کیفیت و موارد مختلف کسب و کار خود را ارزیابی کنید و آن ها را بهبود دهید.

    چک لیست ها

    یکی از انواع محتواهایی که بسیار محبوب است، چک لیست ها هستند. این نوع محتوا، که شامل مهمترین آیتم های آن موضوع است، در پروژه ها برای مدیریت زمان و نظم بکار برده می شود. در واقع چک لیست ها فهرستی از نکات، سوال ها، فعالیت های مهم، و … است که یک کار بزرگ را به قطعات کوچکتری تبدیل می کند و جزییات آن فراموش نمی شود.

    خبر نامه های ایمیلی

    خبرنامه ها به محتوایی گفته می‌شود که اشخاص حقیقی و حقوقی مانند سازمان‌ها، موسسات، خبرگزاری‌ها و غیره به صورت منظم و مداوم برای مشترکین خود ارسال می‌کنند. خبرنامه های ایمیلی معمولاً گزارش، مقاله، یا پست‌های وبلاگ یا وب‌سایت است که برای مشترکین از طریق ایمیل ارسال می‌شود.

    پرسش و پاسخ سوالات پرتکرار

    معمولا در پست های بلاگ یکی از محتواهایی که می تواند به مخاطب کمک کند، بخشی به عنوان پرسش و پاسخ سوالات که معمولا این سوالات به صورت متداول توسط افراد مختلف پرسیده می شوند، است. با استفاده از سوالات و پاسخ های درست به آن ها می توانید به مخاطب در یافتن سریع اطلاعات مورد نظر کمک کنید.

    سئو محتوا چیست و چه تاثیری بر تولید محتوا دارد؟

    این روزها تعاریف متعددی در مورد سئو گفته می‌شود اما پاسخ به سوال “سئو محتوا چیست” بسیار ساده تر از آن چیزی است که این مدام با آن برخورد می‌کنیم. تولید محتوای سئو شده به این معنا است که نویسنده بتواند جذابیت کافی را در متن خود ایجاد کرده، اطلاعات دقیق و درست ارائه دهد، متن را از جایی کپی نکند، به کلمات کلیدی و مورد توجه مخاطب توجه داشته باشد و تلاش کند محتوایی ارائه دهد که موتورهای جست و جو آن را ارزشمند بدانند.

     

    نویسنده باید بدانید زمانی که دارد می‌نویسد و محتوا تولید می‌کند، ایده‌های نزدیک به موضوع نگارشش چیست؟ مخاطب چه چیزی را سرچ می‌کند و چه اطلاعاتی را می‌خواهد. در این حالت است که رتبه سایت در موتورهای جست و جو بالا می‌رود و نویسنده به واسطه کلمات کلیدی که در ذهن مخاطبان گوناگون شکل می‌گیرد، محتوای خود را باکیفیت بالاتری ارائه می‌دهد.

    البته باید توجه داشته باشید استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی و همچنین قرار دادن کلمات بی‌ربط در یک محتوا می‌تواند به ضرر شما تمام شده و محتوایتان از دید گوگل بی‌کیفیت ارزشگذاری شود. پس در درجه اول گام‌های خود را در مسیر ارائه یک محتوای اصیل و باکیفیت بردارید تا ارزش آن چند برابر شود.

    سئو محتوا چیست و چه تاثیری بر تولید محتوا دارد

    توصیه گوگل برای سئو کردن محتوا

    بازنگری در محتوا، یکی از مهمترین و اصلی ترین توصیه گوگل در آپدیت جدید ۲۰۱۹ به حساب می آید. با این روند در آپدیت بعدی گوگل شما ممکن است بتوانید تاثیراتی را در رتبه بندی سایتتان مشاهده کنید. البته باید به این نکته نیز تاکید داشته باشیم که این امر قطعی نیست و ممکن است آپدیت گوگل که هر چند ماه یک بار اتفاق می افتد، تغییراتی در جایگاه سایتتان ایجاد نکند.

    لازم است به شما بگوییم که موتورهای جست و جو نمی توانند همچون یک انسان درک درستی از محتوای تولیدی شما داشته باشند و امکان دارد تغییرات در روند محتوایی شما، آنچنان هم به چشم موتورهای جست و جو نیاید اما نکته مهمی که می تواند برایتان ارزشمند باشد و موتورهای جست و جو را ترغیب کند تا بهتر از گذشته شما را بشناسند، لینک دهی سایت ها به سایت شما است. در واقع گوگل و سایر موتورهای جست و جو به دنبال سیگنال هایی هستند که درک بهتری از میران ارزشمندی محتوای شما به دست آورند و باید بدانید لینک دهی یکی از مهمترین این سیگنال ها است.

    توجه به بازنگری محتوا و همچنین لینک دهی سایر سایت ها به سایت شما، می تواند سبب شود سئو سایتتان در آپدیت های جدید گوگل، شرایطی به مراتب بهتر از گذشته به دست آورد.

    توصیه گوگل برای سئو کردن محتوا

    پژوهش را یک اصل کلیدی در تولید محتوا بدانید

    ممکن است در حوزه کاری خود متخصص باشید و هر چیزی را در مورد حوزهٔ فعالیت خود بدانید، اما این بدان معنا نیست که می‌توانید همه این تخصص و مهارت را در یک متن بیان کنید. اگر می‌خواهید در یک زمینهٔ تجاری کاملاً متفاوت اما مرتبط با حوزه کاری خود بنویسید، باید قبل از تولید محتوا تحقیقات لازم را انجام دهید. این تحقیق باید شامل موارد زیر باشد.

    درک

    درک کامل از یک موضوع می‌تواند نکته‌ای کلیدی برای تولید محتوا باکیفیت محسوب شود. تحقیقات آنلاین در نشریات و منابع قابل اطمینان باعث می‌شود که بتوانید شناخت خوبی از مطلبی که می‌خواهید بنویسید، پیدا کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از این منابع برای ارجاعات و بک لینک‌های بعدی اطلاعات لازم را جمع‌آوری کنید.

    هدف

    هدفتان از تولید محتوا چیست؟ آیا می‌خواهید چیزی را بفروشید؟ آیا می‌خواهید به گروهی از مردم در مورد یک موضوع خاص اطلاع رسانی کنید؟ هرگز پیش از پاسخ به این سوالات، نوشتن را شروع نکنید.

    لحن

    قبل از آن که تولید محتوا را آغاز کنید، بهتر است بدانید که از چه نوع لحنی باید استفاده کنید. تولید محتوا شما باید به گونه‌ای باشد که بتواند به افراد کمک کند که با خواندن محتوایتان به اهداف خود برسند، از طرف دیگر لحن محتوایتان باید متناسب با نوع محتوایی باشد که می‌نویسید.

    آنالیز محتوا

    آخرین و مسلماً مهمترین مرحله در تولید محتوا، آنالیز محتوای شما است. بدون استفاده از داده، نمی‌توانید بدانید که چه چیزی کار می‌کند یا چگونه باید آن را بهبود ببخشید.

    چندین داده (data) وجود دارد که می‌توانید هنگام آنالیز محتوایتان آنها را بررسی کنید، بنابراین بهتر است از اهدافتان به عنوان راهنما برای تنظیم پارامترهای مختلف استفاده کنید. هر آنچه را که می‌خواهید با محتوای خود به دست آورید، می‌تواند به شما در انتخاب معیارها کمک کند. (به یاد دارید که هدف اصلی که در مورد آن صحبت کردیم چیست؟)

    آنچه شما تحلیل می‌کنید، کاملاً مربوط به شما است اما در اینجا چند روش برای بررسی آنالیز محتوا ارائه می‌شود:

    • بازدیدهای صفحه (Page Views): تعداد کاربرانی که از محتوای شما بازدید می‌کنند.
    • ترافیک ارگانیک: میزان ترافیکی که از موتورهای جستجو بدست می‌آید.
    • Bounce Rate: درصد بازدید کننده‌هایی که پس از بازدید از یک صفحه، سایت شما را ترک می‌کنند.
    • Conversion Rates: درصد بازدید کنندگانی که با CTA درگیر هستند.
    • نرخ تعامل: تعداد افرادی که از طریق لایک، اشتراک گذاری، کامنت یا روش‌های دیگر با محتوای شما تعامل دارند.
    • رشد مخاطبان: مخاطبان جدید یا کاربرانی که از طریق یک محتوا، شما را دنبال می‌کنند.
    آنالیز محتوا

    بعد از انتشار محتوا چه کنیم؟

    • برای تبلیغ مطلب منتشرشده از ایمیل مارکتینگ استفاده کنید.
    • در شبکه‌های اجتماعی کمپین همیشه‌سبز داشته باشید.
    • لینک‌های ورودی باارزش را پیدا کنید.
    • چندمنظوره کردن مطلب منتشرشده
    • تغییر دادن مطلب منتشرشده به یک آگهی فیس‌بوکی
    • آنالیز مطالب منتشرشده بعد از حدود یک هفته
    • به‌روزرسانی محتوا
    • بعد از انتشار محتوا به محتواها شانسی برای دیده شدن بدهید.

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پیمایش به بالا